Ilska

Om ni köper nya juveler så behöver ni inte bemöda er om att ta en försäkring! Ta ett råd från Köln. Jag tappade ett örhänge ur ett par. Vilken tur att dom var försäkrade tänkte jag glatt. Åkte ner på stan och visade upp mitt garantipapper, men nehej, så enkelt var det naturligtvis inte. Det måste polisanmälas, förstår ni. Kände stort motstånd mot att uppta polisens tid med det, men gjorde som jag blivit tillsagd. En månad senare åkte jag ånyo ner på sta´n. Jodå, jag skulle få ett nytt örhänge, men då måste jag betala 379 kr. Vilket är lika mycket som ett nytt. Varför? Jo, förklarade tanten, guld HAR ju blivit så dyrt. Jag reagerade med all omognad jag kunde uppbringa. Svor att det var SÅ dåligt, raffsade ihop mina papper, och stampade ut med all spänst jag förmådde. Inte överdrivet mycket., dessvärre.  Det gav nog inte riktigt det effektfulla intryck jag hade avsett, tyvärr.

Krassligt Hummelsurr
Gumman är hemma från skolan för sjätte dagen. Imorgon ska hon definitivt gå, börjar bli alldeles för pigg. Som synes är hon lite uttråkad.

Om arbete

"Jag har inte råd att slösa bort min tid på att tjäna pengar"
Louise Agassi


"Mina barn ska minsann få arbeta, det har mina föräldrar fått göra"
Kar De Mumma

Party Animal
Min Tv-bänk

I dagens första inlägg ska ni få ta del av något så intressant som min TV-bänk. Därför att jag tycker att den är skön att beskåda. Lägg också märke till att vi är stolta ägare av  Umeås sista tjock-tv. Inte bara det, den är nog den tjockaste bland tjock-tevisarna.

   

Lara Beach i mitt hjärta

Idag när det blåser elakt runt knutarna sitter jag och drömmer mig bort, till Lara Beach. Vi var där ifjol och vi ska åka igen i juni. En så´n god karamell att suga på! Vi ska åka en vecka, till femstjärnigt hotell, direkt på stranden, vattenland, karuseller och all inclusive. All inclusive är helt suveränt. Man kan hämta något gott att äta eller dricka twentyfour seven. Till och med på stranden finns det dricka. Det kändes som att vi köpte oss kavalitetstid tillsammans. Man behöver inte göra något själv. Inte bädda sängen, inte handla mat, inte laga mat, inte diska, inte tvätta handdukar. Bara en så´n sak, när handdukarna är blöta byter man in dem mot nya, torra. Så fort blodsockret börjar sjunka så fyller man på. Det är lätt att vara på bra humör då. Vi bara badade, lekte, åt, sov och mådde gott tillsammans. Paradiset på jorden. Och det är så mysigt med dom mörka, varma kvällarna då man sitter ute och äter. Syrsorna spelar, den stämningsfulla kvällsbelysningen är på, blommorna doftar. Godevening, would you like red or white wine tonight? Would you like something to go with the coffee? Och efterrättsbuffe´n var helt makalös. Tio meter godsaker. Jag önskar att ni hade kunnat få se Gummans min. Den var helt obetalbar. Kolla in hotellet vi åker till nästa gång på www.royalwingshotel.com
Här kommer några bilder från förra resan.


 

 

Jag + filmer = sant

Igår återupptäckte jag När Harry mötte Sally. Det var nog nästan 20 år sedan jag såg den sist. Det är en riktig romantisk komedi det! Nora Ephron som har skrivit manuset har också gjort Sömnlös i Seattle och You´ve got mail, två av mina andra favoritfilmer. Alla tre med Meg Ryan, innan hon opererade sönder sig. Så söt hon var! Alla tre filmerna har samma sköna känsla. Jag har några favoritfilmer som går varma här hemma. Jag har på dem, men tittar inte aktivt. De är på bara pga den känsla de ger mig. Det blir liksom hemtrevligt och mysigt av dom och jag mår lite bättre. Förutom ovanstående filmer sätter jag gärna på; Adam och Eva (den såg jag och Mumsiga Mansingen på vår första dejt), Ogifta par, The Holliday, En kvinnas doft, Grabben i graven bredvid, Nu är det jul igen och En riktg jul. Den sista är 2007 års julkalender. Jag och gumman älskar den, vi kan den utantill vid det här laget.
En annan film som jag tycker är så bra är The way we were med Robert Redford och Barbara Streisand. Ha näsdukar i beredskap. Samma sak gäller för Dagboken. Oj, en så´n fin kärleksfilm! Den måste ni bara se om ni inte redan gjort det. Har ni sett den? Se den igen.  Gillar man lite mera spänning så tyckte jag att Sea of Love var bra. Al Pacino, han kan ju inte vara dålig. Vilken skådis han är! Sick! En skådis som jag tyckte var bra förr i världen är Nicole Kidman, men hennes ansikte har ju slutat röra på sig. Hur förväntar man sig att man ska kunna göra bra skådis-insater med hela ansiktet förlamat av botox? Det är faktiskt rätt kul att jämföra hennes utseende nu med hur hon såg ut i Bankok Hillton. Det är inte mycket som är original på henne numera. Tragiskt, verkligen.  

Att svära eller inte svära. Det är frågan.

Jag har börjat svära alltmer och jag har funderat lite kring det. Runt nyår övervägde jag allvarligt att avge ett nyårslöfte om att sluta med svärandet, men så tänkte jag; vad fan då för? Varför skulle jag sluta med det? Jo, det låter ju lite mera förfinat om man talar utan svordomar. Jaha är det viktigt för mig? Vill jag verka fin? Nä, egentligen inte. Det bereder mig faktiskt en sorts pervers njutning att svära. Man är ingen fin flicka om man gör det och det känns trotsigt och bra. Min analys är faktiskt att jag fortfarande revolterar mot min mor på vissa sätt. Hon ville att jag skulle vara ordentlig, men det ville inte jag. Det vill jag fortfarande inte. Det bor en sjöbuse i mig och den tänker jag bejaka. Just det! Godmorgon och fans jävla helvete på er allihopa!

I natt jag drömde något som...

Hade en riktigt otäck dröm inatt. Hade ont i magen när jag vaknade. Jag drömde att jag lämnade in Kurre till veterinären och när jag sedan skulle hämta honom fick jag en annan katt. En gråspräcklig exotic. Veterinären vägrade ta reson utan fortsatte hävda att jag fått rätt katt. Jag blev helt hysterisk och vände upp och ner på hela kliniken, men det slutade med att jag fick åka hem med den grå katten. Hu så hemskt. Gissa om jag pussade upp den lilla, dumma uppnäsan i morse när jag fick tag i honom.

Mer jul

Det är så vacker ute idag. I alla fall om man får vara inne och titta ut. Jag får sådan lust att plocka fram julsakerna igen. Varför är det så långt till nästa jul och varför är det bara jul en gång om året? Jag är en riktig julnarkoman och jag har redan köpt den första julklappen. Det är helt sjukt, jag vet.

 

Små kissetassar i snön.


Duktig jag

Idag har jag varit så där duktig. Jag har städat köket. Det var inte en dag för tidigt ska ni veta. Oidentifierat liv framförde sin tillvaro på kaklet och dammråttorna högg efter en när man gick förbi. Mycket obehagligt. Men nu är det skinande rent. Så skönt det är när det väl är gjort. Dessutom passade jag på att byta plats på micron. Nä? Jodå! Crazy, jag vet. Men sådan är jag, living on the edge, liksom. Jag var i ett tidigare inlägg inne på vad som är praktiskt och inte. Min färg på köksluckorna är praktisk. Den heter cappucino. Ja jag vet inte riktigt, skulle nog skicka tillbaka cappucinon om jag fick in en i den färgen. Men på köksluckor funkar den utmärkt. Skiten syns inte och det passar mig, som i perioder är en riktig snuskfia. Det är lite upp och ner det där. Ibland är jag riktigt pedantisk också. Ambivalent som vanligt.

Klokskap

"Imorgon är alltid en ny dag då man inte gjort något dumt"
Anne of Greengables

Jag älskar Anne på Grönkulla. Jag önskar mig dom filmerna i födelsedagspresent. Nudge, nudge Gubben!


Nageldekorationer

Ett enkelt sätt att vara lite kreativ är nageldekorationer. Eller nagelstickers brukar dom också kallas. Små klistermärken som man enkelt fäster på nageln. Använd pincett. Och låt lacket torka ordentligt innan du sätter fast dem. Gnugga hårt på dem så att de sitter. Fixera med flera lager top coat, som får torka ordentligt mellan varje lager.  Volá, så har du tio små konstverk som du kan bära med dig hela tiden. Jag köper mina dekorationer via tradera. Kvaliteten skiftar ska jag tillägga, men priserna brukar bli bra.


Flingas hus

Liten bild på min andra mysis, mysandes i sitt lilla pyramidhus. Hon påminner en hel del om en sfinx när hon ligger där, eller hur?Favoriter

Här kommer bilder på två favoriter. Min favo-tavla. Ett kristusmotiv med Jesus avbildad i en ålder som man sällan ser. Så fin. Fick den av mamma som ärvt den av sin morbror. Tack Mamsen!
Halsbandet använder jag nästan varje dag. Det har jag fått av min älskling. Tack Babe! Han tyckte att det passade mig: "Lite barnsligt och överdrivet". Jag har aldrig blivit beskriven så, men du har ta mej tusan rätt Gubben!
  

Dagens osjälviska tips

Till er som ska renovera badrummet. Just nu är det ju väldigt modernt med mörka golv. Snyggt, javisst. Praktiskt? Not so much. Jag föll för denna trend och jag hatar det. Golvet ser hela tiden jätteäckligt ut. Spiller man lite tandkräm, lite tvål eller för att inte tala om kattsand. Allt syns väldigt väl och det är jättejobbigt. Välj en mera kamoflerande färg på kaklet och du kommer att vara en lyckligare människa. Här kommer en bild på mitt snygga, men ack så opraktiska badrumI love not camping

Igår skulle jag se en romantisk komedi och muntra upp mig själv. Visade sig att det inte alls var någon romatisk komedi. Det var ett klockrent drama. Vem kategoriserar filmerna egentligen? Någon som i själva verket inte har sett dem, verkar det som. Det stod att den skulle vara i stil med Love Actually. NOT!! Det enda som påminde om den är omslaget. Never the less; filmen måste rekommenderas. Den var mycket bra. Ännu en film med Morgan Freeman som vis gammal man. Han gör sån´t väldigt bra. Men särskillt uppmuntrad blev jag dess värre inte. Filmen hette hur som helst "A cup of Love". På engelska hette den Feast of Love och översatt till svenska blir det tydligen A cup of love. Är inte det lite lustigt?
Det verkar som att jag har just another one of those days. Förstår inte riktigt vad som har tagit åt mig. Kanske är det gammeldomen.... Till råga på allt har jag fjällvandrat hela natten. Fjällvandra? Jag? Den var rolig. Ja, jag drömde att jag gick och gick och gick. Och kroppen gjorde så ont och jag tänkte; vad har jag givit mig in på, vad har jag givit mig in på? Dessutom bar jag en väska i vänstra handen som jag fick så ont av och på något underligt vis kom jag aldrig på tanken att byta hand. När jag vaknade var jag helt slut och mycket riktigt;  värk som bara den och vänstra skuldra helt paj. Konstigt hur man integrerar sådant i drömmarna. I vaket tillstånd skulle jag aldrig ens komma i närheten av att tänka på fjällvandring. På mitt kylskåp har jag en magnet med texten: "I love not camping". Det är jag det! Jag är en city-slicker. Jag älskar sta´n. Livet i spenaten är inget för mig. Tycker om att ha nära till allt. Mycket folk, grannar överallt, man behöver aldrig känna sig ensam. Jag gillar till och med trafiken. När jag varit någonstans på landsbyggden och sedan kör in till sta´n...ser alla lampor, människor och bilar...då känner jag mig som en fisk som legat på land och äntligen släpps ner i vattnet igen. Det enda jag säkert vet om mig själv är att jag alltid kommer att bo i en stad. Kan inte tänka mig något annat. Dessutom kommer jag alltid att bo i lägenhet. That´s my shit!!

Curry curry nam nam

Måste lägga ut lite bilder på min lilla mumsbjörn. Är han inte så söt att man går sönder. Pussar på uppnäsan skulle han ha!!

     Just one of those days

Idag är det en så´n där dag. Skit, piss och hela helvetet. Låg, ont och SÅÅ ledsen. Jag brukar inte ha nära till gråt, men idag är jag som Lille Skutt. Vill bara gråta åt precis allting. Vet ni vad jag gör sådana dagar? Sminkar mig, nåt så djävulskt. Vissa dagar är det bara min make-up som håller mig uppe. Smink är so much fun. Sedan känns det lite uppmuntrande att inte se lika illa ut som man känner sig. På tal om make-up. Ni som har några år på nacken; har ni upptäckt primer? Helt fantastiskt. Känner ni igen att man försöker sminka över rynkorna,men i slutändan har man bara framhävt dem ännu mer? Konvertera till primer. Jag använder Estee Lauder Face Primer Plus Illuminating Base. Hur bra som helst. När man blir äldre har jag insett att man ska ha mer primer, endast lite foundation och svinga puderborsten ytterst försiktigt. Annars blir det för torrt och make-upen krackelerar. Ja, men titta, nu fick ni lite skönhetsråd mitt i depressionen. Det var väl en oväntad vändning på det hela? Ikväll har min hunk of burni´n love lovat att se en romantisk komedi med mig. Tända ljus och hålla handen. Du är bäst, baby!!

Gör det själv

Nu ett litet budget-tips; Färga dina kläder. Fan, vad kul det är att stoppa in gamla sunkiga trasor i maskinen och plocka ut kläder som verkar komma direkt från affären. Jag har hållit på att färga kläder både till mig och gumman och det blev så läckert. Gumman har en hel del ljusrosa i sin garderob och till sist går dom helt enkelt inte att återställa till ursprungsfärgen längre. Nu är dom istället läckert svarta och vinröda. Minns ni min vinfläckiga morgonrock som jag beskrev i ett tidigare inlägg? Nu har jag färgat hela rocken vinröd. Klurigt, va? Mina urtvättade svarta kläder är nu som nya igen. Love it. Och så ekonomiskt och präktigt dessutom. Nä, inte präktigt. Det är det värsta ord jag vet. Det sista jag vill vara. Det får räcka med ekonomiskt.

Skator

Tänkte försöka höja statusen för dessa ofta avkskydda fåglar. Jag som alltid varit lite apart älskar dem såklart. Skator kan alltid få mig att le på en pissig dag. Skator har helt enkelt humor och vet hur man har kul. Skator "in action" får mig alltid att tänka på min cornish rex hona, Flinga. De har liksom små projekt på gång. Inte för att det behövs för att säkra deras överlevnad utan bara för att sätta guldkant på livet. Och det är ju något vi hyllar, inte sant? När jag är ute och går och stöter på ett gäng livsbejakande skator får jag alltid lust att stanna till och join the party. Skulle gärna villa hänga med några coola skator. Dessutom anser jag att dom är oerhört vackra fåglar. Grafiskt svarta och vita. Tydliga kontraster, det bästa jag vet. 

RSS 2.0